Oldal kiválasztása

A cirkó fűtésrendszerek működésének lényege, hogy a kazánok gáz égetésével a rajtuk átfolyó vizet felmelegítik, majd juttatják el a víz saját nyomása által a lakás különböző helyiségeiben lévő radiátorokhoz, ilyen módon felfűtve azokat. Ezt követően a víz visszafolyik a kazánba, és az egész ciklus előröl kezdődik. Elnevezése is a fűtővíz cirkulációjából származik. Ezek a cirkó fűtésrendszerek többnyire vezetékes gázzal működnek, néha PB gázzal, de ez kevéssé jellemző. Égési folyamat szerint két típusa létezik, nyílt égésterű és zárt égésterű. A zárt égésterű cirkó fűtésrendszer biztonságosabb, mert kéményen keresztül szívja be a levegőt és üríti ki, ezáltal a mérgező gázok nem kerülhetnek be a szobába. Az úgynevezett kombi cirkó fűtésrendszer modern megoldás, mert használati melegvíz tárolásához nem használ tartályt, hanem átfolyós rendszert, így a kazán a fűtési melegvíz előállítása mellett használati melegvíz előállítására is képes.

A cirkó fűtésrendszerek hatékony működéséhez elengedhetetlen a rendszeres átellenőrzés, karbantartás. Évenkénti teljes körű felülvizsgálattal és tisztítással csökkenthető a fűtésrendszer gázfelhasználása, ami meglátszik a hóvégi gázszámlán is. Természetesen a berendezések élettartama is növelhető ezáltal. Az évi egyszeri ellenőrzéshez és karbantartáshoz feltétlenül kérje hozzáértő szakember segítségét! A cirkó fűtésrendszer meghibásodása komoly gondokat okozhat, nem lesz fűtés, nem lesz meleg víz. A rendszer átellenőrzését fűtésszezon kezdete előtt egy-két hónappal érdemes megtenni, hogy még maradjon idő kicseréltetni az elhasználódott alkatrészeket, elvégeztetni a szükséges javításokat. Az égéstermék rendszeres lerakódása miatt a kazánt mindenképp ellenőriztessük!

Egy jól karbantartott cirkó fűtésrendszer is bármikor meghibásodhat. Ennek közvetlen jelei, ha a kazán vagy az egész fűtésrendszer magától lekapcsol, folyton kialszik az őrláng, vagy meg sem gyullad. Meghibásodást jelez az is, ha az őrláng meggyullad, de maga a fűtésrendszer többszöri próbálkozásra sem kapcsol be. A kazán folyamatos villogása, csöpögése, vagy ha nincs nyomás, mind-mind a cirkó közelgő lerobbanását, javítás szükségességét vetíti előre. Ha ezeket tapasztalja forduljon bátran szakemberhez, hogy minél hamarabb elkezdhesse a hiba lokalizálását, majd a cirkó javítását. Ha kellemetlen szagot, vagy konkrétan gázszagot érez, ne habozzon, rögtön hívjon hozzáértő szerelőt! Ilyen esetben inkább kapcsolja ki a fűtésrendszert, ne próbálkozzon házilagos javítással! Egy rosszul működő rendszer rendkívül veszélyes lehet, akár halálos balesetet is okozhat. Nem csak javítást, hanem cirkó fűtésrendszerek felszerelését és karbantartását is ugyanúgy vállaljuk. Szükség esetén keressen fel minket azonnal, így minél hamarabb elkezdhetjük a szükséges munkálatokat, hogy családja újra élvezhesse a cirkó fűtésrendszer nyújtotta kényelmet.

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This