Oldal kiválasztása

Egy csőtörés, csőrepedés igazi katasztrófává válhat. Sok bosszankodással és jelentős anyagi kárral járhat, ezért fontos, hogy azonnal intézkedjen, ha gyanús jeleket lát. Árulkodók az átázott vizes foltok, kis tavacskák a mennyezeten, oldalfalon vagy az aljzaton. Gyakran nem teljesen egyértelmű, hogy a víz honnan szivárog, mivel arra folyik, ahol utat tud találni magának. Ilyen esetben nagyon fontos, hogy a hiba a lehető leghamarabb elhárításra kerüljön. Nem csak az anyagi kár miatt, hanem elsősorban a balesetveszély miatt. Ha a víz eléri az elektromos kapcsolókat vagy dugóaljzatokat életveszélyes sérülést is okozhat. Első dolga ilyen helyzetben, hogy elzárja a vizet! Ezt a vízóránál elhelyezett gyolyóscsappal tudja megtenni. Ezután nyissa meg valamelyik csaptelepet, akár a mosogatónál, akár a fürdőszobai mosdónál, és hagyja szabadon folyni! Ha egy idő után már nem jön a víz, sikeresen járt el. Legalább ennyire nélkülözhetetlen lépés a bojler kikapcsolása, mivel ez a berendezés víz nélkül tönkre mehet. Különösen fontos, hogy ha elment valamelyik helyiségben az áram, ne próbálja azt visszakapcsolni, amíg egy szakember nem érkezik a helyszínre.

A csőtörésnek előfordulhatnak olyan esetei is, amikor külső nyom nem utal a beázásra, csak az irreálisan megnövekedett vízszámlák jelzik, hogy valami nincs rendben a házban. Ilyen helyzetben is bátran hívjon szakembert! A szerelő szaktudása segítségével vagy műszeres csőtörés beméréssel hamar be tudja határolni a hiba helyét, okozóját, és elhárítja azt.

Bizonyos körülmények között a csőtörés a fűtésrendszer víznyomását folyamatosan csökkenti, ezért különböző időközönként fel kell tölteni a rendszert. Ezekben az esetekben szerencsére nagyrészt bontás nélkül is meg lehet szüntetni a problémát, a mai fejlett technológia segítségével vegyszeres eljárással is megoldható. Fontos, hogy ennek a technikának a használata előtt mindenképpen alaposan át kell mosni az egész fűtőrendszert.

A szennyvízcsőhiba talán a csőtörések legalattomosabb fajtája. Ha szivárog, a legtöbb esetben csak sok idő múlva tapasztalható. Gyanús jelei a dugulás és az aljzattó felfelé látható foltosodás. Sajnos mikorra észrevehetővé válik ez hiba, addigra már gyakran elterjed a szennyvíz az aljzatban, falakban, és salétromososdást, gombásodást, penészedést okoz maga körül. Ez szintén egészségügyi kockázatot is jelenthet A hibát feltárással, vagy csőkamerával lehet biztosan behatárolni.

Ha a felsorolt gyanús jeleket tapasztalja, illetve biztosan tudja, hogy csőtörése, vagy csőrepedése van, nélkülözhetetlen egy képzett szakember segítsége. Fontos, hogy olyat válasszon, aki számlaképes! Műszerek segítségével feltárja a meghibásodás pontos helyét és el is hárítja azt. A lényeg, hogy vannak előjelek, amelyekre érdemes odafigyelni. Tehát ne vesztegesse az időt, ha csak egy kis szivárgást is tapasztal, ugyanis a vízfolyás gyorsan fokozódhat, azonnal szükséges a csőtörés elhárítása!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This