Oldal kiválasztása

A Fűtésrendszerek közé soroljuk a gázkazánokat, gázkonvektorokat, gázbojlereket, radiátorokat, és a gázzal üzemelő vízmelegítő berendezéseket. Fűtésrendszer meghibásodásának hátterében sok minden állhat. Ezért nélkülözhetetlen, hogy szakmailag megfelelően felkészült szerelő először lokalizálja a probléma helyét, majd szakszerűen helyreállítsa. Legyen az a fűtőrendszerek elemeinek javítása, karbantartása vagy cserélje. Ha azt tapasztalja, hogy radiátora nem melegít eléggé vagy nem egyenletesen meleg a felszíne, csöpög vagy már folyik is, esetleg furcsa hangot ad ki, elképzelhető, hogy egy légtelenítés megoldja a felmerülő problémát, de az is megeshet, hogy komolyabb probléma áll a hiba hátterében. Ezért fontos, hogy a fűtésrendszer javítását megfelelő szakemberre bízza. Amennyiben indokolatlanul magas gázszámlát tapasztal, azt nem biztos, hogy a magas gázárak okozzák. Magyarországon sajnos sok lakásban elavult fűtőrendszert használnak, ezek nem csak megbízhatatlanul működnek, hanem nagyon magas energiafelhasználással üzemelnek, emellett a környezetet is jelentős mértékben szennyezik. Amennyiben fűtésrendszerét korszerűsíti hosszú távon sok pénzt tud megspórolni. Fűtésrendszer modernizálásra remek a megoldás a kondenzációs kazán beépítése. Környezettudatosabb, energiatakarékosabb és hatékonyabb üzemelése okán, nem kell évtizedekig várnia a befektetése megtérülésére, mivel hamar visszanyerik árukat. Nem csak fűtésrendszer javítással foglalkozunk természetesen kazáncsere esetén is rendelkezésre állunk.

Ha gázfűtéses rendszernél kialudt az őrláng, nagyrészt csak újra meggyújtjuk és már működik is minden. Ha ez a megoldás nem működik, minden berendezésen látható egy jelző lámpa, vagy kijelző, amely jelzi, ha valamilyen probléma felmerült, ezért a fűtésrendszert nem lehet begyújtani. Ilyen esetben hívjon bizalommal, fűtésrendszer javítás terén több éves tapasztalattal állunk rendelkezésére. Vízmelegítőknél általában a termosztát szokott meghibásodni, ennek a berendezésnek a feladata a víz hőmérsékletének beállítása és ellenőrzés végzése az eszközön. Probléma esetén javítás (ha még menthető a berendezés), vagy csere a megoldás.

A központi fűtési rendszer lényege, hogy a hőt nem ott állítjuk elő, mint ahol felhasználásra kerül, hanem a rendszer keringeti. Központi fűtésrendszer javítása esetén nélkülözhetetlen, hogy a szakember a megfelelő csővel dolgozzon a lehető legjobban kivitelezett munka érdekében. Fűtésrendszer javítási pályafutásom során sajnos sokszor láttam olyan munkákat, amelyek rendkívül sok hiányossággal készültek el. Ezen kívül a fűtőberendezések időszakos tisztítása is számtalanszor nem megfelelő vagy hiányos. Egy fűtésrendszer biztonságos és tartós üzemeléséhez ezek a feltételek elengedhetetlenek. A most ismertetett problémákon kívül még számos egyéb akadhat fűtésrendszer javítás közben, amelyek hozzáértést igényelnek. Ne bízza kontárra otthona fűtését!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This