Oldal kiválasztása

A gázkazán egy olyan fűtőberendezés, amely éghető gázzal üzemel. Tüzelőanyaga rendszerint földgáz vagy PB gáz, de kohógáz vagy biogáz is lehet. A gázkazánokat égési folyamat szerint két típusra oszthatjuk, égéstermék elvezetővel rendelkezőre és égéstermék elvezető nélkülire. Az égéstermék elvezetővel rendelkező biztonságosabb, mert kéményen keresztül szívja be a levegőt és üríti ki, ezáltal a mérgező gázok nem kerülhetnek be a szobába. A gázkazánoknak három fajtája létezik: kombi gázkazán, turbós gázkazán és kondenzációs kazán. A kombi gázkazán olyan gázkészülék, mely a fűtés mellett használati melegvíz melegítésére is alkalmas. A turbós gázkazán zárt égésterű fűtőkészülék, az égéshez nélkülözhetetlen levegő beszívását és az égéstermék kiürítését ventilátorral oldja meg ez a típusú rendszer. A kondenzációs gázkazánok a leggazdaságosabb fűtési megoldást nyújtják, mivel a füstgázban rejlő hőenergiát is hasznosítani tudják. Továbbiakban a gázkazán javításról ejtsünk néhány szót!

Esetleges gázkazán javítás megkönnyítése érdekében időnkénti átvizsgálást és karbantartást javaslok. Ha ez rendszeresen megvalósul, akkor is jelentkezhetnek meghibásodások. Vonatkozik ez a nyílt égésterű és zárt égésterű fűtésrendszerekre is egyaránt. Érdemes nyáron néha beindítani a szivattyút, az új rendszerek automatikája ezt biztosítja, ha mégsem, kézzel indítsa el! A berendezések átellenőrzését fűtésszezon kezdete előtt egy vagy két hónappal érdemes elvégeztetni, hogy még maradjon idő kicseréltetni az elkopott alkatrészeket, és elvégeztetni a gázkazán javítását. A gázkazán két ellensége a korrózió és a vízkő, sok későbbi idegeskedéstől és pénzkidobástól mentheti meg magát, ha úgynevezett mágneses iszapleválasztót használ. Ez a kis szerkezet hatékonyan kiszűri a vastartalmú szennyeződéseket.

Cégünk vállalja gázkazán javítását, cseréjét, karbantartását, magas szakértelemmel, a gyártó által meghatározott előírások betartásával. Ha készülékével problémát tapasztal, a legbiztonságosabb, ha azonnal felkeres minket. Gázkazán javítás első lépése a helyzetfelmérés. Ha a kazán nem kap áramot, a biztosítékkal vagy az áramhálózattal van gond, esetleg a készülék csatlakozójával. Ha hibásan működik a termosztát, lehet, hogy csak túl alacsonyra van állítva. Ellenőrizze, és ha ezután is hibát tapasztal, hívjon szakembert! Ha nincs elég nyomás, indítsa újra a RESET gombbal, ha ezután is fennáll a probléma, töltse újra vízzel a rendszert! Ha kialszik az őrláng, fontos, hogy a készülék használati utasítása szerint gyújtsa meg, a régebbi kazánoknál ehhez gyufát kell használni, az újabbaknál, elég egy gomb megnyomása. Ha mégsem gyullad meg, hívjon szerelőt! Ha a szivattyú nem működik, valószínűleg a tengelyét kell kivenni, majd a készüléket megtisztítani és visszatenni. Ezt a műveletet is ajánlott szerelőre bízni. Gazkazán javítás területén tapasztalt szakemberekkel várjuk megkeresését!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This