Oldal kiválasztása

Instabil tápegység

37-es hibakód, amely figyelmeztet, hogy a hálózatban jelentős feszültség/túlfeszültség uralkodik, ennek a kritikus értéke, mely 175–197 V között található. Ennek a meghibásodásnak a következményeit csak telepítéssel tudjuk elhárítani feszültségstabilizátor, és más kiváló, gyári minőségű alkatrészek segítségével.

Más típusú hibakódok

A 15-ös hibakód a kazán hibás konfigurációs beállítását jelenti. Ilyen IMMERGAS kazán hiba beköveztekor erősen javallott, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel.

A 20-as hibakód figyelmeztetés egy parazita láng jelenlétére a rendszerben. Ilyen üzemzavar esetén különösen nagy a veszély, mert gyakran jelentkezik gázszivárgás. A 20-as hibakód jelenléte esetén a kijelzőn ki kell kapcsolni a gázellátást, ezután kinyitni a nyílászárókat a szellőzés miatt, majd ellenőrizni kell, nincs-e jelen szivárgás. Ezt a speciális gáz-adalékanyagok sajátos kellemetlen, szúrós szaga miatt érezni lehet. Abban az esetben, ha szivárgást tapasztalunk, akkor nyomban értesíteni kell a gázszolgáltatónkat. Ha nincs gázszivárgás, akkor az Immergas kazán hiba okának megszüntetésének érdekében vegye fel a kapcsolatot szakemberrel.

Az E04 es hibakód az egyik legkellemetlenebb kód, amely azt jelenti, hogy IMMERGAS kazán hiba lépett fel a rendszerben, viszont ennek forrását nem sikerült felderíteni. Ez a hibakód javarészt azt jelenti, hogy az elektronika nem tudta azonosítani az üzemzavar okát. Ezért csak az az egyértelmű, hogy ez egy komoly üzemzavar, mert ilyen meghibásodás esetén az automatizálás még csak nem is próbálja meg újraindítani magát. Ezért érdemes azonnal szakembert hívni, mert a probléma lokalizálásához, szükséges lehet a rendszer minden egyes elemének és alkatrészének átvizsgálására.

A 08-as hibakód az IMMERGAS kazán kioldó kulcsának helytelen működésére utal. Ezt az üzemzavart rendszerint egy károsodott szerkezeti elem kicserélésével küszöbölik ki.

A 09-es hibakód a kijelzőn azt jelenti, hogy a kazán beállítási módja aktiválva van, és ennek a megszakítására az utal, hogy a kijelzőn a jelzett hibakód megszűnik.

A 31-es hibakód azt jelenti, hogy az elektronikus kártya nem kompatibilis azzal a kazán modellel, amelybe bele lett építve, ez az üzemzavar nagyrészt a jelzett alkatrész cseréjét követően jelentkezik. Néha akkor is a 31-es hibakód jelentkezik, ha a kazán típusnevét rosszul tüntették fel az összeszerelés során, így ezt az eljárást újból kell csinálni. Ha a funkció továbbra is hibásan működik, akkor az elektronikus táblát ki kell cserélni. A modern gázkazánok ezen tábláit hatékony működéshez és vezérléshez tervezték, de néha előfordul, hogy meghibásodnak.

Az IMMERGAS kazánok nagyon hatékony gázipari berendezéseknek mondhatók, csúcstechnológiát képviselnek. Mindemellett kiemelhetjük, hogy kiváltképp biztonságos a működésük, ezt bizonyítja az a képesség, hogy képes diagnosztizálni a működésbeli negatívumokat, gondokat, és jelez a felhasználónak a megfelelő hibakód, kijelzőn való megjelenítésével. Ez azért elengedhetetlen, mert ily módon elkerülhetők a további meghibásodások és segít hatékony gyorsasággal kiküszöböli az üzemzavarokat.

Hibakódok, amelyek az IMMERGAS kazán hiba esetén jelentkezhetnek

Szeretnénk segítséget nyújtani a legtöbbször előforduló gázkészülék hibakódok rövid leírásával, így még könnyebben megállapítható a gázkazán hibájának milyensége.

•          01 gyújtás hiánya

•          02 biztonsági termosztát túlmelegedés

•          04 elektromechanikus kapcsolatok hibája

•          05 szállító szonda rendellenesség

•          11 füstnyomásmérő nem megfelelő működése okozza

•          20 parazita láng

•          27 elégtelen körforgás

•          31 CRD-vel való kommunikáció elveszett

•          a kijelző nem működik, tápfeszültség hiány vagy vezérlő panel IMMERGAS kazán hiba

Amennyiben szüksége van segítségre, állunk rendelkezésére, akár még hétvégi ügyeletben is!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This