Oldal kiválasztása

Melegvíz híján manapság már el sem tudjuk képzelni, életünket. Ha egy Ariston vagy Buderus kazán nem ad melegvizet, házilag is megpróbálhatjuk elhárítani a hibát, viszont komolyabb üzemzavar esetén mindenképpen hívjunk szerelőt. Ennek a fajta kazánnak az előnye, hogy rögtön melegvizet ad, de viszonylag magas az áramfogyasztása, ennek ellensúlyozására ajánlott elektromos fűtőbetétet szereltetünk a kazánról fűtött forróvíztartályba

Ha a kazán pl. JUNKERS kazán nem ad melegvizet, érdemes a következő teendőket elvégezni, hogy megtaláljuk a hiba okát, és elhárítsuk a zavart. Azonban, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban mindenképpen hívjunk szakembert!

Első lépés a nyomás ellenőrzése. A legelterjedtebb hazai kazántípusok, köztük a VAILLANT kazán nem ad melegvizet, ha csökkent a fővezetékben a nyomás.

Nézzük meg, hogy a házban található egyéb csapokból jön-e meleg víz. Ha nem folyik forró víz, abban az esetben értesítsük a vízműveket!

Ezután ellenőrizzük az őrlángot! Ha kialudt, akkor gyújtsuk meg újra!

Ellenőrizzük, van-e áram! Ha igen, vizsgáljuk meg, hogy a berendezés kap-e áramot. A villanybojlerek pl.  Bosch kazán nem ad melegvizet, ha leoldott valamelyik kismegszakító, vagy kiégett a biztosító. Bizonyos kazánok csak a nap bizonyos óráiban adnak melegvizet, ilyen berendezés esetén hőfokszabályozó rövid fel-, majd lecsavarásával is ellenőrizhetjük, hogy kap-e áramot a szerkezet, mert felcsavaráskor kigyullad a piros jelzőlámpa. Ha áram alatt van a berendezés és a Renova kazán nem ad melegvizet mégsem, hívjunk villanyszerelőt!

Vizsgáljuk meg a forróvíz-tartály fűtőbetétjét, ennek az úgynevezett fűtőszálnak üzemben kell lennie. Ha viszont időkapcsoló vezérli, abban az esetben ez a szerkezet lekapcsolhatja. Ellenőrizzük, hogy a fűtőszál kap-e áramot, vagy nem oldott-e le a biztosíték! Ha van áram, akkor kiéghetett a fűtőszál, vagy esetleg elromolhatott a termosztát, leoldhatott a fűtőszál mellett található biztonsági kapcsoló.

A Radiant kazán nem ad melegvizet, ha hibás a tartály­termosztát. Ez a szerkezet a forróvíz-tartály alján vagy tetején van, és irányítja, hogy mikor kapjon vizet a tartály a kazánból, és milyen forró legyen a tartály vize. A szabályozógombbal tudjuk ellenőrizni, elcsavarás után a kontrollégőnek ki kell gyulladnia.

Ha elakadt a motoros váltó/elosztó szelep, a Semia kazán nem ad melegvizet. Ez a szelep irányítja, hogy a bojlerból a forróvíz-tartályba vagy a fűtési rendszerbe áramoljon-e a meleg víz, és helyileg ott van, ahol a kazánból jövő fűtési melegvízcső kétfelé ágazik a fűtőtestek, és a forróvíz­tartály felé.

Ha van fűtés, de az IMMERGÁZ kazán nem ad melegvizet, valószínűleg a tartály felé nyitó szelep meghibásodott. Néhány bojlerben háromállású ez a szelep, másokban két kétállású, egy a fűtés, egy pedig a meleg víz számára. Ellenőrizhetjük, ha a szabályozókart tartály felé nyitó szelep felé csavarjuk. Amennyiben beragadt és nem mozdítható. minden bizonnyal kiégett a szelepmotor.

Ha a fenti teendőket elvégeztük, és a Saunier Duval kazán nem ad melegvizet továbbra sem, hívjunk szakembert! Ha régebbi bojlerek, mint a Renova kazán, nem ad melegvizet, mert egyre gyengébben és nehezebben forrósítja fel a vizet, sajnos újat kell vásárolni, mert ezek a berendezések nem javíthatók.

Ha segítségre van szüksége, keressen minket! Kiemelkedő szakmai tudással rendelkezünk, így nincs olyan probléma, melyet ne tudnának gyorsan és hatékonyan megoldani. Hétvégén is hívhatók vagyunk, szakértelmet és garanciát biztosítunk ügyfeleinknek!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This