Oldal kiválasztása

A központi fűtés szerelése, karbantartása minden esetben megfelelő szakembert kíván! Mivel minden munkafolyamat pontos, precíz eljárást igényel, nagyon fontos a hozzáértő központi fűtés szerelő.

A központi fűtési rendszer lényege, hogy a hőt nem ott állítjuk elő, mint ahol felhasználásra kerül, hanem a berendezés cirkulálja. A hőt előállíthatja gáz kazán vagy kondenzációs kazán, ez össze van kapcsolva egy keringető rendszerrel, melyhez a csöveket és a hőleadó egységeket kötik. A kazánházban előállított hőenergiát valamilyen hordozó közeg, víz, gőz vagy levegő juttatja el a különböző helyiségekbe. Ily módon nem kell félnünk sem szén-monoxid mérgezéstől, sem tűzveszélytől. Ideális többemeletes, soklakásos házaknál kialakítani, de egy családi házat is fűthetünk ilyen rendszerrel. Kis költséggel kapcsolható más kalorikus berendezéshez, pl. melegvíztermelőhöz, szellőztetőhöz. A helyiségek hőmérséklete központilag szabályozható, még a mellékhelyiségben is biztosítja a beállított hőmérsékletet. Építésénél és karbantartásánál költségcsökkentés érhető el, mivel lakásonként a fűtést nem külön üzemelő berendezések, hanem egy központi fűtési rendszer biztosítja. Egyenletes hőérzetet biztosít, remek hatásfokkal, ezzel is kímélve pénztárcánkat.

Központi fűtés szerelésekor nélkülözhetetlen, hogy a szakember a megfelelő csővel dolgozzon a lehető legjobban végzett munka érdekében. A szerelvények pontos kiválasztása is elengedhetetlen. Természetesen a kazán teljesítménye is nagyon fontos. Központi fűtés szerelő pályafutásom során sajnos gyakran találkoztam olyan elvégzett szerelésekkel, amelyek rendkívül sok hiányossággal rendelkeztek. Gyakori hibák közé tartozik a pl. a tágulási tartály és az iszapleválasztó hiánya. Ez a két szerelvény adja a legfontosabb védelmet a központi fűtésnek. Továbbá a rendszer időszakos tisztítása is számtalan esetben nem megfelelő vagy hiányos. Egy kazán biztonságos és tartós működéséhez ezek a feltételek mindenképpen szükségesek.

Ha nincs tágulási tartály, vagy nem látja el a feladatát megfelelően, a központi fűtési rendszer melegedésével párhuzamosan növekszik a benne található folyadék térfogata. Ezzel túlnyomásnak kitéve az egész rendszert. Ha nincs iszapleválasztó, vagy szintén nem működik rendesen, a felgyülemlő szennyeződések könnyen tönkre tehetik a szivattyút, vagy a váltószelepet, illetve a radiátorokon át akár a padlófűtést is.

Szerelők, akik nem precízen építik be ezeket a berendezéseket, vagy akár teljesen ki is hagyják egy központi fűtési rendszerből egyenesen halálra ítélik a fűtőberendezéseket. Ezenfelül ezek a hiányosságok akár csőtörést is elő tudnak idézni.

Az imént felsoroltakon kívül még számos egyéb dolog akad központi fűtés szerelése közben, amik nagy odafigyelést igényelnek. Tehát központi fűtés szerelésénél a szerelő alapossága, precizitása nélkülözhetetlen, és a szaktudás hiánya végzetes lehet. Ne bízza kontárra központi fűtési rendszerét!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This