Oldal kiválasztása

Otthonunkban a fűtésrendszer elsődleges célja a nekünk komfortos hőmérséklet biztosítása, ezen kívül megóvja lakásunk a különböző környezeti ártalmaktól. Központi fűtés szerelésére, karbantartására minden esetben megfelelő szakembert válasszon! Mivel minden munkafolyamat pontos, precíz eljárást igényel, nagyon fontos a hozzáértő központi fűtés szerelő.

A központi fűtési rendszer lényege, hogy a hőt nem ott állítjuk elő, mint ahol felhasználásra kerül. Ennek előnye, hogy nincs tűzveszély, sem szén-monoxid mérgezésnek esélye. A hőt előállíthatja gáz kazán vagy kondenzációs kazán. A kazánban előállított hő, egy hőhordozó közeg, például víz, levegő vagy gőz révén jut el a különböző helyiségekbe. Ideális többemeletes, soklakásos házaknál kialakítani, de egy családi házat is fűthetünk ilyen rendszerrel. Építésénél és karbantartásánál költségcsökkentés érhető el, mivel lakásonként a fűtést nem külön üzemelő berendezések, hanem egy központi fűtési rendszer biztosítja. Egyenletes hőérzetet biztosít, remek hatásfokkal, ezzel is kímélve pénztárcánkat. Hátránya a központi fűtési rendszernek viszont, hogy az épületben elhelyezkedő helyiségek között a fűtési költségek igazságos szétosztása bonyolult, és gyakran nem a tényleges hőfelhasználáson alapszik.

Nélkülözhetetlen, hogy a központi fűtés szerelését végző szakember a megfelelő csővel dolgozzon a lehető legjobban végzett munka érdekében. A szerelvények pontos kiválasztása is elengedhetetlen. Természetesen a kazán teljesítménye is nagyon fontos. Központi fűtés szerelő pályafutásom során sajnos gyakran találkoztam olyan elvégzett szerelésekkel, amelyek rendkívül sok hiányossággal rendelkeztek. Gyakori hibák közé tartozik például a tágulási tartály és az iszapleválasztó hiánya. Ez a két szerelvény adja a legfontosabb védelmet a központi fűtésnek. továbbá a rendszer időszakos tisztítása is számtalan esetben nem megfelelő vagy hiányos. Egy kazán biztonságos és tartós működéséhez ezek a feltételek mindenképpen szükségesek.

Ha nincs tágulási tartály, vagy nem látja el a feladatát megfelelően, a központi fűtési rendszer melegedésével párhuzamosan növekszik a benne található folyadék térfogata. Ezzel túlnyomásnak kitéve az egész rendszert. Ha nincs iszapleválasztó, vagy szintén nem működik rendesen, a felgyülemlő szennyeződések könnyen tönkre tehetik a szivattyút, vagy a váltószelepet, illetve a radiátorokon át a akár a padlófűtést is.

Szerelők, akik nem precízen építik be ezeket a berendezéseket, vagy akár teljesen ki is hagyják egy központi fűtési rendszerből egyenesen halálra ítélik a fűtőberendezéseket. Ezenfelül ezek a hiányosságok akár csőtörést is elő tudnak idézni.

Az imént felsoroltakon kívül még számos egyéb dolog is előfordul, amik nagy odafigyelést igényelnek. Tehát a központi fűtés szerelése során a szerelő alapossága, precizitása nélkülözhetetlen, és a szaktudás hiánya végzetes lehet. Ne bízza kontárra központi fűtés szerelését!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This