Oldal kiválasztása

A radiátor az a fűtőeszköz, amely a lakás helyiségeiben a lehető leghatékonyabban tudja átadni a hőt a szobában lévő levegőnek. A radiátorban keringő forró víz felmelegíti a körülötte lévő teret. A radiátorok nagyrészt egy cirkuláló fűtőrendszer részei, amelyben kering a forró víz. Amikor ebben fűtőrendszerben keringő víz átmelegszik, akkor a lakásban lévő helyiségek is felmelegednek. A radiátorok alapanyaga hagyományos módon az öntöttvas, amely kiváló korrózióállóságot biztosít és kimagaslóan hosszú élettartamot. Jellemzően a régebbi típusú tagos kialakítású radiátorok készültek ebből. Hátránya, hogy nagyon súlyos és drága. Manapság egyre inkább elterjedtebb radiátor-alapanyag az acéllemez, melyből hagyományos tagos kialakítású és modern lapradiátorok is készülnek. Kedvező az ár/érték aránya és megfelelő radiátor szereléssel és karbantartással évtizedekig működőképes marad. Hátránya a kis falvastagságból adódó korrózióra való hajlam, és az ebből adódó kilyukadás veszélye. A harmadik gyakori alapanyag az alumínium, általában panelházakban találhatóak meg nagy számban az ebből készült radiátorok. Kiváltképp érzékeny a korrózióra és a víz minőségére. Tilos réz vezetékkel szerelni, mert a réz és alumínium együtt könnyen elektrokémiai korróziót okozhat. Nem megfelelő üzemben tartással öt éven belül is kilyukadhat, ideális radiátor szereléssel és karbantartással azonban évtizedekig működőképes állapotban maradhat.

Meghibásodás, a költséges/stresszes radiátor szerelés elkerülése érdekében ajánlott fűtőrendszerét szakemberrel évente egyszer-kétszer átnézetni. A fűtésrendszerek átvizsgálását a tél kezdete előtt egy-két hónappal érdemes elvégeztetni, hogy még maradjon idő kicseréltetni az elkopott alkatrészeket. A radiátorok megfelelő működése érdekében szükség van arra, hogy kifogástalanul légtelenített és ideálisan kivitelezett rendszerrel történjen meg a lakás fűtése. Egy rendszeresen átvizsgált és karbantartott fűtésrendszerben is meghibásodhatnak a radiátorok. Radiátor szerelés esetén széles választékban állunk rendelkezésére szolgáltatásainkkal. Legyen szó csőhálózat javításról, szerelésről és cseréről vagy a fűtési rendszer feltöltéséről. Vállaljuk golyóscsap és keringető szivattyú cseréjét is.

Bízza ránk a radiátor szerelést, légtelenítést, cserét, áthelyezést! Tapasztalt szakembereink vállalják radiátorszelep cseréjét, tágulási tartály cseréjét, szerelését. Radiátor szerelés mellett természetesen hibaelhárítás, karbantartás szükségessége esetén is hívjon minket bizalommal! Ázások, vízszivárgások és csőtörések esetén. Csőhálózatok átmosása, légtelenítése érdekében. Fűtés, fűtési rendszer karbantartása is szolgáltatásaink közé tartozik. Magas szintű szakmai felkészültséggel, több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Gyors, precíz, tiszta munkát végzünk, melyre írásban garanciát is vállalunk!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This