Oldal kiválasztása

Az álló és fali kazánok is általában vezetékes gázzal szerelve biztosítják a lakásban a fűtést és a meleg vízzel történő megfelelő ellátást. Tüzelőanyaguk többnyire földgáz vagy PB gáz, de kohógáz vagy biogáz is lehet. Mind két típus a rajtuk keresztülhaladó vizet melegíti fel, majd a víz saját nyomása által juttatja el a különböző helyiségek radiátoraiba, és biztosítja a meleg vizet. A kazánokat égési folyamat szerint kétfajtára bonthatjuk, égéstermék elvezetővel rendelkezőre és égéstermék elvezetővel nem rendelkezőre. Az égéstermék elvezetővel rendelkező biztonságosabb, mert kéményen keresztül szívja be kintről a levegőt és vezeti ki, ezáltal a mérgező gázok nem kerülhetnek be a szobába. Mindkét típus hátrányához tartozik viszont, hogy szükségük van valamennyi időre, amíg a fűtésrendszer felmelegszik, és ténylegesen meleg vizet biztosít.

Álló és falikazán javítás megkönnyítése érdekében ajánlott időnként, évente egyszer-kétszer átvizsgáltatni. Igaz ez a nyílt égésterű és zárt égésterű berendezésekre is. A fűtésrendszerek átvizsgálását a tél kezdete előtt egy-két hónappal érdemes megtenni, hogy még maradjon idő kicseréltetni az elkopott alkatrészeket, és elvégeztetni álló és falikazán javítását. Érdemes még nyáron néha beindítani a szivattyút, az új rendszerek automatikája ezt biztosítja, ha mégsem, kézzel indítsa el! Fontos, hogy mind álló és mind falikazán javítását, karbantartását, ellenőrzését szakemberrel végeztesse, egy nem megfelelően szervizelt gázkazán, földgáz vagy PB gáz tüzelőanyagú, akár életveszélyes is lehet. Nem kockáztassa saját és családja testi épségét, életét! A gázkazán két ellensége a korrózió és a vízkő, sok későbbi idegeskedéstől és pénzkidobástól mentheti meg magát, ha gépi és vegyszeres tisztítást kér szerelőinktől. Tisztítás után az energiafelhasználás költséghatékonyabbá válik (akár 10-35%-os megtakarítás), valamint a gázkészülék élettartama meghosszabbodik és a kellemetlen zajok megszűnnek. Különösen veszélyes lehet az égéstermék elvezető nélküli hibás gázkazán, mert a nem megfelelően kivezetett égéstermék szén-monoxid mérgezést okozhat. Ne bízza kontárokra az álló és falikazán javítást! Ha különös hangot ad ki gázkazánja vagy csöpög, ne habozzon, hívjon minket bizalommal! Cégünk felkészült, komoly szakmai háttérrel rendelkezik, profi munkatársakkal dolgozunk. Amennyiben állandóan kialszik az őrláng, vagy be sem gyullad, gázkazánja váratlan leállásokat produkál, ne próbálja meg otthon, házilagos módszerekkel megjavítani! Nem kellemes, ha a hideg téli hónapokban melegvíz nélkül maradunk, és jégveremmé változik a lakásunk.

Álló és falikazán javítás előtt, ha felhív minket és elmondja, hogy milyen meghibásodást tapasztal, akkor mi már tudni fogjuk, hogy mi a probléma és egyből tudunk Önnek mondani egy korrekt és fix árat.

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This