Oldal kiválasztása
Junkers kazán

Junkers kazánok a rendeltetésszerű használata közben előforduló meghibásodásokról hibajelzések segítségével tájékoztatja a felhasználót. Ezek a jelzések segítenek a szerelőnek lokalizálni az üzemzavar helyét.

Ha a hibaelhárító gomb másodpercenként 2-szer villog, valamint a 2. LED (45 ˚C-LED) is rövid idő után kialszik, az a hőmérséklet határoló, túlmelegedés miatti lekapcsolását jelzi. Ilyen esetben ellenőrizni kell a fűtés NTC beszerelését, a hőmérséklet határolót és a kábelt. A rendszerben 1,5 bar nyomásnak kell lenni, és nem szabad csöpögnie. Továbbá ellenőrizni kell a szivattyút, a légmentességet és a légtelenítést, valamint a fűtéskeringést és a bypasst.

Ha nincs lángjel, tehát nincs gyújtás, akkor a 3. LED (60 ˚C-LED) és a hibaelhárító gomb (másodpercenként 1-szer) villog. Amennyiben ezt a hibajelzést látjuk, ellenőrizni kell természetesen a lángot és a gyújtást, az égőnyomást és az égőket, valamint a gáz csatlakozó nyomást, a gázt és a gázvezeték légmentességét. Továbbá az elektronikát és az ionizációs szondát, kábelezést.

A hibaelhárító gomb két másodpercenkénti villogása és a 75 ˚C-LED (4. LED) is villogása, a “Külső fény / lánghiba”, hiba azelektronika öntesztje során jelentkező üzemzavart jelzi. Ha ilyen jelzést tapasztal, meg kell vizsgálni, hogy az elektronika páramentes-e, illetve a kábel és a szenzor érintkezői korrodáltak-e.

Túl alacsony feszültséget jelent, ha a hibaelhárító gomb másodpercenként 1-szer villog, valamint az 5. LED (90 ˚C-LED) villog. Elhárítása lehetséges a hálózati feszültség és az elektronika ellenőrzésével.

Ha a hibaelhárító gomb két másodpercenként 1-szer villog és a 90 ˚C-LED (2. LED) illetve a 45 ˚C-LED (5. LED) is egyaránt villog, lekapcsolt a nyomásdoboz. Ellenőrizze a kéményt, a frisslevegő ellátást és a füstgáz elvezetést, valamint a ventillátort, a venturi csöveket, és a kábelezést.

A fűtés NTC nem megfelelően működik, amennyiben a hibaelhárító gomb másodpercenként 1-szer villog, valamint a 90 ˚C-LED (2. LED) illetve a 60 ˚C-LED (5. LED) is villog. Vizsgálja át a fűtés NTC-t és ellenőrizze a kábelezést, hogy nincs-e rövidzárlat, szakadás!

Hogyha a hibaelhárító gomb két másodpercenként 1-szer felvillan és a 90 ˚C-LED (4. LED) illetve a 75 ˚C-LED (5. LED) is villog, majd elalszik, a tároló NTC hibásan üzemel. Vizsgálja át a tároló NTC-t és ellenőrizze a kábelezést, hogy nincs-e rövidzárlat, vagy szakadás!

Abban az esetben, ha a készülék nem üzemel és nincs is semmilyen jelzés, valószínűleg megszűnt az áramellátás, vagy kiégett a biztosíték, esetleg meghibásodott a transzformátor. Nézzen utána a hálózati feszültségnek, a biztosítéknak, illetve az elektronikának!

Ha furcsa zajokat hall (bugyogó hangok, folyáshangok a fűtőtestekben), vagy túlmelegedést, funkció zavarokat tapasztal, annak oka lehet, hogy túl kicsi az áramlás, rossz a hőfelvétel, vagy hibás a háromjáratú keverőszelep, esetleg túl nagy a körforgás. Vizsgálja át a rendszer nyomását és a manométert, és ellenőrizze a szivattyút, a légmentességet és a légtelenítést. Ugyanakkor a hibát okozhatja a fűtéskeringés, a bypass, a háromjáratú keverőszelep, a hőcserélő, valamint a gáztípus, vagy a fúvókák, esetleg a gázszelep, ezeket is szükséges átnézni. Fontos a szivattyú fokozatok (I. II. III.) helyes beállítása is.

Amennyiben csak melegvíz készítés van, és a fűtés nem üzemel, nagy valószínűséggel a termosztát nem kér hőt, vagy más meghibásodása jelentkezik a szerkezetnek. Ilyenkor szükséges a nyári/téli beállítást, a termosztátot, az órát, a kábelezést és a termosztát csatlakozás csatlakozóit átvizsgálni.

Abban az esetben, ha csak a fűtés üzemel és melegvíz készítés nincs, a tároló nem kér hőt. Nézze át a szükséges a tárolót, a szivattyút és légtelenítését, a gáztípus beállítását és a gáz szerelvényt, tároló NTC-t!

Túl alacsony a használati víz hőmérséklet esetén, túl kicsi az égő teljesítménye, vagy az égő szakaszos üzemmódban van. Elhárításához szükséges a tároló, a szivattyú és légtelenítésének ellenőrzése, a gáztípus beállítás és a gáz szerelvény, tároló NTC átvizsgálása.

Ha túl kicsi a víznyomás, akkor nem elég a víznyomás, vagy a tároló elszennyeződött, illetve elvízkövesedett. Ez esetben nézzen utána csatlakozó nyomásának és a tárolónak!

A fűtőtestek nyári üzemmódban is felmelegedhetnek, feltéve, ha a háromjáratú keverőszelep beragadt vagy hibás, vagy pedig a külső szivattyúnak túl nagy a nyomása (max. 0,3 bar lehet). Ellenőrizze és szükség esetén tisztítsa meg a háromjáratú keverőszelepet, és vizsgálja meg váltószelep motorját és ha van, a külső szivattyút!

A berendezés ismételt elindításához javítsa ki a hibát majd nyomja meg a hibaelhárító gombot!

Elromlott Junkers típusú gázkészüléke? Junkers kazán szerviz estén hozzáértő gázkészülék szerelőt tudunk biztosítani. Szakembereink már számtalanszor szereltek Junkers készülékeket, pontosan tudják, hogyan lehet ezeket berendezéseket megfelelően és gyorsan szerelni. Kiemelkedő szakmai tudással rendelkezünk, amely kiegészül a felhalmozott tapasztalattal, így nincs olyan probléma, melyet ne tudnának gyorsan és hatékonyan megoldani. Hétvégén is hívhatók vagyunk, szakértelmet és garanciát biztosítunk ügyfeleinknek!

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This